İrlanda Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

İrlanda Vatandaşlığı

İRLANDA OTURMA İZNİ

Avrupa Ekonomik Bölgesi (EEA) ya da İsviçre vatandaşı değilseniz, İrlanda'da ikamet etmenize izin veren çeşitli ikamet hakları veya kalma izni bulunmaktadır. Kalma izni, Adalet ve Eşitlik Bölümü tarafından verilir ve pasaportunuza onaylanmış özel bir damga oluşur. Buna genellikle ikamet mührü denir. Çeşitli damga çeşitleri ve anlamları aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

İrlanda Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz İrlanda Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

İrlanda vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

İstihdam izni sahipleri
Çalışma izniniz varsa, çalışma izniniz geçerli olduğu sürece İrlanda'da kalma izniniz vardır. Pasaportunuzda 1 numara pul alacaksınız. Bu damga siz veya işvereniniz bir istihdam izni almadıkça herhangi bir işe girmemeniz koşuluyla ikamet izni verir.
İş izni sahipleri
İrlanda'da iş kurmak veya işyerinde bulunmak isterseniz, işletme iznine ihtiyacınız olacaktır. İlk olarak bir iş izni bir yıl için verilir. İş izniniz varsa, pasaportunuzda 1 numaralı pul da alacaksınız. Bu damga, iş izniniz geçerli olduğu sürece size kalma iznini verir. 16 Mart 2016 tarihinden itibaren işletme izni planı askıya alındı.
Yatırımcılar ve girişimciler
Göçmen Yatırımcı Programı, AEA üyesi olmayan yatırımcıların ve yakın aile bireylerinin çoklu giriş vizeleri için İrlanda'ya girmelerine izin veren ve 5 yıla kadar burada kalmalarına izin veren € 500,000 ila € 1 milyon arasında değişen yatırım seçeneklerini sunmaktadır.
Başlangıç ​​Girişimci Programı, AÇA dışı katılımcılara, yenilikçi bir iş önerisi ve İrlanda'da bir iş kurmak için en az 50.000 € finansman veya finansal destek sağlıyor. Bu şema perakende, ikram, kişisel hizmetler veya benzeri işletmeler için geçerli değildir - yukarıda 'İş izni sahipleri' ne bakın.
Her iki programa da başarılı olan adaylara başlangıçta 2 yıl ikamet izni verilir. Belgelerimizden birinde iş kurmaya veya İrlanda'ya yatırım yapmaya gelenlerden daha fazlasını okuyabilirsiniz.
Öğrenciler
EEA üyesi olmayan bir İrlanda vatandaşıysanız, İrlanda'da Hak Kazanan Programların Geçici Listesi (ILEP) üzerine tam zamanlı bir kursa kaydolmanız gerekir. ILEP ile ilgili bir kursa katılıyorsanız pasaportunuza onaylanmış pul 2 numarası verilecektir. Tatil saatlerinde (Haziran - Eylül ve 15 Aralık - 15 Ocak) haftada 20 saatlik, haftada 40 saate kadar ya da haftada 40 saatlik serbest meslek edinebilirsiniz. Hak Kazanan Programların Geçici Listesiyle ilgili bir kursa katılmazsanız, yarı zamanlı çalışmaya ya da herhangi bir iş veya mesleğe girmeye hakkınız olmayacaktır. Pasaportunuzda pul 2A numara alacaksınız.
Üçüncü Seviye Yüksek Lisans Programı: İrlandalı bir üçüncü düzey kurumdan seviye 8 ya da daha yüksek bir derece ile mezun olmuş ve şu andaki Kayıt Sertifikasına sahip olmayan AEA olmayan öğrencilerin Üçüncü Seviye Yüksek Lisans Programı'na başvurmasına izin verilebilir. Bu düzen, 12 ay ya da 24 ay boyunca istihdam arayabilmeleri ve Kritik Beceriler İstihdam İzinleri veya Genel İstihdam İzinleri almalarına izin vermek için izinlerinin uzatılmasını sağlar. Kalmalarına izin verilirse, 1G pul alacaklardır.
İrlandalı bir ulusal uyruklu eş veya sivil ortak
İrlandalı bir ulusal ile evli veya tanınmış bir sivil ortaklık içinde olan EEA olmayan bir milletvekiliyseniz, İrlanda'da yaşamak için otomatik bir hakka sahip değilsiniz. Geçerli göçmenlik durumunuza bağlı olarak, İrlanda'da yaşamak için aşağıdaki gibi izin başvurusunda bulunuyorsunuz:
Şu anda İrlanda'da yaşama izniniz varsa, İrlandalı bir ulusal vatandaşın eşi ya da sivil ortağı olarak yerel göçmenlik görevlinize kaydolmak için İrlandalı ulusal eşiniz ya da sivil partnerinizle birlikte gitmelisiniz.
Veya
İrlanda'da ikamet izniniz yoksa, İrlanda İrtibat ve Göçmenlik Servisi İrlandalı Evlilik Bölümü'ne yazılı olarak başvurmalısınız. İrlandalı vatandaşların eşleri ve sivil ortaklarının başvuru prosedürlerini inis.gov.ie sayfasında bulabilirsiniz. İrlanda'da yaşamak için İrlanda vatandaşıyla evlilik veya sivil ortaklık temelinde izniniz olduğunda, pasaportunuzda pul 4 basabilir ve iş iznine veya iş iznine ihtiyacınız yoktur.
Fiili ilişkiler
Fiili ilişkiler içinde olan AEA dışındaki vatandaşlar devlette kalma iznine sahip olmalıdır. Bir fiili ortaklık göçmen izni için başvurabilirler.
Eşi İrlanda vatandaşı veya İrlanda ikametgahı olan EEA olmayan bir ülke vatandaşı ise, birlikte yaşamak için en az 2 yıllık bir kanıt sunmalıdır. Eğer ikamet EEA olmayan bir millet ise, bir başvuruyu desteklemek için 1, 4 veya 5 ikamete izin belgesine sahip olmalıdırlar. Pul 2 veya 3 iznine sahip AEA olmayan vatandaşlar sponsor olmaya uygun değildir. Başvuru formunu, başvuru sahipleri için kuralları, sunulacak kanıtların ayrıntılarını ve sık sorulan soruların bir listesini internet sitesi inis.gov.ie'de bulabilirsiniz.
AEA üyesi olmayan ve AB ulusal bir ülkesindesiniz (ancak İrlanda vatandaşı olmayan), AB Antlaşması Hakları uyarınca en az 2 yıllık dayanıklı bir ilişki içinde yaşadığınıza dair bir kanıtınız varsa, bir oturma kartı için başvurabilirsiniz.
Ziyaretçiler ve çalışmasına izin verilmeyen diğer kişiler
İrlanda'ya bir ziyaretçinin, bir turistin, eşin, sivil partnerin veya çalışma iznine sahip kişinin bağımlısı olarak ya da tıbbi tedavi almak için İrlanda'ya geliyorsanız, pasaportunuzda 3 numaralı pul alırsınız.
Bir pulunuz varsa, İrlanda'da çalışırken herhangi bir işe veya meslekte çalışmaya ya da çalışma hakkına sahip olmayacaksınız. Bu pulun geçerli olduğu süre sizin koşullarınıza bağlı olacaktır. Din bakanları ve gönüllülerin göçmenlik düzenlemelerine ilişkin talimatlar inis.gov.ie adresinde yer almaktadır. Devlette yasal olarak ikamet ettikten sonra Kritik Beceri İstihdam İzinleri, eski Yeşil Kart izinleri ve araştırmacıların sahipleri olan eşler, tanınmış ortaklar, sivil ortaklar ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler Bağımlı / Ortak / Eş Veren İş İzinleri için başvuruda bulunabilirler.
Vatandaşlık
Kimler İrlanda vatandaşı olabilir?
İrlanda vatandaşı olmak
İrlanda vatandaşları İrlanda'da yaşayan ve yurtdışında yaşayan İrlanda toplumunun resmi üyeleridir. İrlanda vatandaşlığı nedir ve İrlanda vatandaşlığı hakkınız nedir?
Doğum veya iniş yoluyla İrlanda vatandaşlığı
İrlanda adasında doğmuş olsanız, otomatik olarak İrlanda vatandaşı değilsiniz. Ebeveynleriniz veya dedeleriniz İrlanda'daysa, İrlanda vatandaşlığına hak kazanabilirsiniz. İrlanda dışında doğmuş olsaydınız, İrlanda vatandaşlığına hak kazanabilirsiniz, ancak doğumunuzu kaydettirmeniz gerekebilir.
Vatandaşlığa kavuşturma yoluyla bir İrlanda vatandaşı olmak
Vatandaşlığa kavuşturma, yabancı bir vatandaşın İrlanda vatandaşı olabilmesi sürecidir. Vatandaşlığa kavuşturulması ve vatandaşlığa kabul başvurusu için kimlerin İrlanda vatandaşı olabilmeleri konusunda daha fazla bilgi edinin.
Evlilik veya sivil ortaklık yoluyla İrlanda vatandaşı olmak
Evli veya bir İrlandalı vatandaşınızla sivil bir ortaklık kuran bir İrlanda vatandaşı iseniz, belirli şartları yerine getirmeniz durumunda bir İrlanda vatandaşı olabilirsiniz.
Belgeler
Gerekli destekleyici belgeler durumunuza bağlıdır; kimliğinizi ve vatandaşlığınızı (uzun formlu doğum belgesi ve pasaport) kanıtlamanız gerekecek. 18 yaşında veya daha uzun yaşındaysanız ve vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunmanız gerekiyorsa, pasaportunuzun orijinalini ve geçmiş pasaportlarını her bir pasaportun biyometrik sayfasının bir fotokopisi ile birlikte ikamet ettikleri süre boyunca Devlet'te bulundurmanız gerekir. Pasaportunuzun size iade edilmesi için en az 4 hafta bekleyin. 19 Eylül 2016'dan bu yana, Devlet'te ikamet ediyorsanız, bir Kamu Hizmetleri Kartı'na (PSM) kaydolmanız gerekir ve PSC'nizin bir kopyasını başvuru formunuza eklemelisiniz.
⦁Ayrıca, durumunuza ve Devlette kalış sürenizle ilgili belgeler (Kayıt Sertifikası, mülteci statüsünün beyanatı vb.) üretmeniz gerekir. EEA üyesi olmayan ve vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunuyorsanız, ikamet tezkereleri, hesaplı ikametgahınızın kanıtı olan tek kanıttır.
⦁Vatandaşlığa geçiş başvurunuz bir İrlandalı vatandaşla olan ilişkiniz üzerine kuruluysa, o kişinin durumunu ve o kişiyle olan ilişkinizi göstermek için gerekli dokümanları üretmeniz gerekecektir (örneğin doğum veya İrlanda vatandaşlığı belgesi, evlilik belgesi, sivil ortaklık belgesi).
⦁Pasaportunuzun fotoğraf sayfası gibi doğum, evlilik, sivil ortaklık, boşanma ve diğer sertifikaların kopyaları sertifikalı belgeler olmalıdır. Başvurunuzun incelenmesi sırasında daha sonraki bir aşamada muayene için orijinal belgeleri üretmeniz beklenecektir.
⦁Bu dokümanların yanı sıra, 18 yaşın üzerindeyseniz ve vatandaşlığa kabul başvurusunda bulunuyorsanız, mali ve istihdam durumunuzla (3 aylık fotokopiler ve 3 ay önce banka beyanlarının kopyası) ilgili gelir belgelerinizi ve gelirinizin onaylanmasını sağlamalısınız vergi durumu. Yukarıdaki belgelerin kopyalarını yalnızca başvuru formuyla birlikte göndermelisin.
Başvuru formunuzdaki bilgiler, destekleyici dokümantasyona aykırı olarak kontrol edilecek ve yanlışlıklar, başvurunuzun kararlanmasında gecikmelere neden olacaktır
Formu imzalamanızda size tanıklık etmesi gereken kişinin yanında oluncaya kadar imzalamamalısınız. Başvuru formunda kimin tanık olabileceği konusunda talimatlar bulunur.


İrlanda vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

İrlanda vatandaşlığına kavuşma
İrlandalı kökenliyseniz, öncelikle İrlanda'da ikamet etmeye hak kazanmanız gerekir. Oturduğunuzda, İrlanda vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Vatandaşlığa kavuşturma sürecinin ayrıntıları bu makalenin kapsamı dışındadır, ancak Vatandaş Bilgi Kurulu makalesinde özetlenmiştir (bkz. Kaynaklar).
İrlanda kökenli iseniz ve büyükanne ve büyükbabanızdan birinin bir İrlandalı vatandaşı olduğuna karar verebiliyorsanız, İrlanda vatandaşı olmak nispeten kolaydır. İşte temel kurallar: İşlemi çevrimiçi başlatabilirsiniz. Başvurunuzun belirli bir noktasında kanıt sunmanız gerekir.Yukarıda, İrlanda vatandaşlığına kavuşma çıplak kemikleri açıklanmaktadır. Referanslarda listelenen İrlanda hükümeti makaleleri süreç içine girmektedir.


İrlanda'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 1.159.76 €
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 956.98 €
Şehir Merkezinde Daire (3 yatak odası) 1.878,90 €
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1.492.32 €
Şehir Merkezinde Apartman Dairesinde Metrekare Fiyat 4,082.41 €
Metre Kare başına daire fiyatı merkez dışında 2.700.67 €
Maaşlar Ve Finansman
Ortalama Aylık Net Maaş (Vergi Sonu) 2,157.58 €
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 3.84
Nerede Yaşamalı ?
Dublin
Genel Çalışma İzni
Genel İstihdam İzinleri 2 yıla kadar çıkarılır. Genellikle maaş 30.000 € ya da daha fazla olmalı ve işveren bir emek piyasası testi yapmış olmalıdır. 2 yıllık çalışma izninin maliyeti € 1000'dir. Ülkede 12 ay çalıştıktan sonra, çalışma izni sahipleri aile üyelerine onlara katılmak için başvuruda bulunabilirler.
Kritik Beceriler İstihdam İzni
Kritik Beceriler İstihdam İzinleri, maaşın 60.000 Euro'nun üstünde olduğu işler için verilir. Yeşil kart izni, maaşın € 30,000 ila € 59,999 arasında olduğu belirli işler için de verilir, bunun için uygun bir iş listesi güncel olarak sunulmaktadır. İşgücü piyasası testi yok. 2 ya da daha fazla yıl için bir iş teklifi olmalı. Kritik Beceriler İstihdam İzni sahipleri derhal aile birleşimi için başvuruda bulunabilir.
Çoğu iş için işverenler sana ödeme yapabilmek için bir banka hesap numarası isteyecektir. Emin değilsen elinde bir çek ya da bazen para nakit almak bir seçenektir. Bir banka hesabı almanız gerekecek. PPS numaranız ve geçerli kimliğinizle birlikte, dört önde gelen bankanın herhangi birine bir banka hesabı açmak için gidin: AIB, İrlanda Bankası, Ulster Bankası veya Kalıcı TSB. Bir hesap kurmak çok fazla zaman almaz, ancak bankadaki sıra kötü olabilir ... Bunun için hazır olun! Hepsi büyük bankalar O'Connell Caddesi'nden, süper yakınınızda, pansiyonlardan yaklaşık 7-10 dakika uzaklıkta.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın